08
دی

راه های محافظت از اطلاعات گوشی موبایل

 

راه های محافظت از اطلاعات گوشی موبایل

 

با پیشرفت تکنولوژی استفاده از گوشی هوشمند نسبت به قبل بیشتر شده است به طوری که گوشی موبایل جزو لوازم ضروری هر فرد در نظر گرفته می شود و روزانه ساعات زیادی را با تلفن همراه خود می گذرانیم. افراد حجم زیادی از اطلاعات شخصی و مهم خود را در گوشی های هوشمند خود نگهداری می کنند که هکرها و افراد سودجو به راحتی می توانند به این اطلاعات دست یابند و از آن ها سواستفاده کنند. رنتی جا قصد دارد شما را با راه های محافظت از اطلاعات گوشی موبایل بیشتر آشنا کند تا بتوانید از سواستفاده سودجویان جلوگیری کنید.

 

سیستم عامل گوشی خود را به روز رسانی کنید

نصب آپدیت جدید سیستم عامل گوشی هوشمد خود یکی از راه های جلوگیری از هک اطلاعات داخل گوشی است. سعی کنید با آپدیت جدیدی که انتشار میدن شما هم سیستم عامل تلفن همراه خود را آپدیت کنید. البته لازم به ذکر است که آپدیت سیستم عامل گوشی همراه ممکن است مشکلاتی مانند کم شدن طول عمر باتری و … به همراه داشته باشد. قبل از به روز رسانی حتما به این موضوع توجه کنید.

همیشه از کد امنیتی استفاده کنید

یکی از روش های مهم و ساده ای که از اطلاعات داخل گوشی محافظت می کند استفاده از کد امنیتی است. با استفاده از این کد امنیتی می توانید از دسترسی سایر افراد به موبایل خود جلوگیری کنید. البته این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که برنامه هایی که روی گوشی هوشمند خود دارید دارای اطلاعات شخصی شما است مانند: برنامه های مالی، برنامه های ژورنالی و … . البته توجه داشته باشید که کد امنیتی که بر روی برنامه های تلفن همراه خود می گذارید با رمز صفحه ی اصلی گوشی متفاوت باشد.

از اکانت گوگل و icloud خود محافظت کنید

اکانت گوگل و icloud، از بسیاری از اطلاعات شخصی و مهم شما محافظت می کنند. اگر در اکانت های موجود یعنی هم گوگل و هم فضای ابری از تاییده ی دو مرحله ای استفاده نکنید ممکن است فردی به راحتی وارد اکانت شما شود و به اطلاعات مهم شما دست یابد. پس در این مرحله استفاده از تاییده ی دو مرحله ای بسیار مهم است. چون اکانت گوگل شما را به همه ی سرویس های گوگل مثل یوتوب، جیمیل، گوگل پلی و … متصل می کند و همچنین با دسترسی به APPLE ID می توان از راه دور به کلیه اطلاعات آی پد و آیفون و کامپیوتر مک دسترسی پیدا کند و یا آن ها را پاک کند باید به خوبی از آن ها محافظت کنید.

 

نرم افزارهای امنیتی را در تمام دستگاه های متصل به اینترنت به روز نگه دارید

اگر همیشه آخرین نسخه از برنامه ها روی سیستم شما نصب باشد قطعا اطلاعات شما بهتر از قبل حفاظت میشه مخصوصا برنامه هایی که به اینترنت متصل هستند و دارای اطلاعات شخصی شما هم هستند.

بلوتوث و وای فای را فقط در مولقع لازم روشن کنید

سعی کنید در صورت لزوم بلوتوث و وای فای خود را روشن کنید و بیهوده روشن نگذارید. وقتی شما به یک شبکه بی سیم نا مطمئن متصل می شوید به هکرها این اجازه را داده اید که به راحتی بتوانند از طریق شبکه به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند. هک شدن از طریق بلوتوث خیلی کمتر پیش میاد اما اگر به مدت طولانی روشن باشد و از آن استفاده کنید هکرها می توانند داده هایی را که بین دو دستگاه رد و بدل می شود را مشاهده کنند.

 

ازJailbreak  یا Root کردن گوشی هوشمند خود اجتناب کنید

 

سعی کنید از root کردن یا jailbreak کردن گوشی هوشمند خودداری کنید چون هم باعث می شود تلفن همراه آسیب ببیند و هم نمی توانید از جدیدترین آپدیت های متشر شده برای سیستم عامل موبایل خود که شرکت سازنده پشتیبانی می کند استفاده کنید.

اطلاعاتی را که یک اپلیکیشن می تواند به آن ها دسترسی داشته باشد را کنترل کنید

 

شاید براتون پیش آمده باشد که پیام های بسیاری روی دستگاه آیفون خود دیده باشید با این هدف که از شما می پرسد اجازه دسترسی به اطلاعات برنامه را می دهید یا نه، اطلاعاتی مانند تصاویر، مخاطبان و … . مراقب باشید که روی گزینه ok کلیک نکنید. اما در مورد سیستم عامل اندروید شرایط بدتر است چون بعضی از برنامه های کاربردی تا تمام دسترسی های لازم را به آن دهیم نصب نمی شوند. مجوزهای موجود در سیستم عامل اندروید بسیار بیشتر از مجوزهای ios  هستند بنابراین کاربران سیستم عامل اندروید باید بیشتر مراقب اطلاعات شخصی و مهم خود باشند.